AGNI Maria Andersen

Høst og Metall element med østens visdom, yinyoga og gong
med Maria Andersen og Vibeke Klev

september 13 (søndag)
kl. 13:00

Kurslengde
150 minutter

Sted
Dronningensgate 23, 2.etg, rom 208, Bloom Studio

Event fra Medisinsk Yoga og Mindfulness Oslo, www.medisinsk-yoga-oslo.no 

Dato: 13.september 2020
Tid: kl 13-15.30
Plass: Medisinsk Yoga og Mindfulness Oslo, Dronningensgate 23, 2.etg, rom 208

Vi går nå inn i høstsesongen som i kinesisk filosofi tilhører metall-elementet.  Dette vil nå dominere frem til begynnelsen av november.

Metall element gir oss klarhet og fokus i nuet. Ved å styrke Metall elementet inne i oss, styrker vi vår evne til å velge hva vi kan ta med oss videre i livet og hva vi kan gi slipp på. 

Gjennom yinyoga posisjoner kan vi kjenne metall-element som både motstand og lettelse. Vi kan også gi slipp på emosjoner og stress gjennom den dype pusten vi  bruker i yinyoga. 
Gong som er laget av metall kan hjelpe oss med å rense ut det gamle og komme i nuet.

Workshopen har plass til maks 10 fysiske deltakere slik at smittevern og trygghet ivaretas. 
Du MÅ ta med deg din egen yogamatte / underlagog pledd evt pute.  Takk!
Du kan finne våre smittevernsregler her.

Har du ingen mulighet å møte opp eller blir forindret til å komme pga sykdom, vil workshop tilbys gjennom en direktesending via lukket facebook gruppe. Send e-post om du vil delta online. Alle deltakere får tilgang til opptak av direktesendingen i 3 dager på en lukket facebook-gruppe.

Vi starter med østens visdom for denne årstiden og metall-elementet med akupunktør Vibeke Klev. I følge østens visdom kan man forebygge helseplager gjennom å tilpasse seg årstiden med behandling, kosthold og livsstil. Dette vil bli forklart på en enkel og lettfattelig måte på workshopen.

Deretter gjør vi yinyoga for høst og Metall-elementet med Maria Andersen. Yinyoga er meditativ og rolig yoga, med posisjoner som holdes lenge (3-5 min.) for å tøye bindevevet. Øvelsene har fokus på pust, med fokus på å åpne brystkasse, løse spenninger i skuldrer / nakke. Alt gjøres i en rolig tempo, derfor praksisen kan passe for alle! Under yinyoga spilles det myk gong.

Deretter blir det en lang og god avspenning med gonger og andre akustiske instrumenter for integrering. Du ligger på et underlag og tar imot helende lydvibrasjoner.

Gong er et av de eldste instrumentene som finnes, og blir ofte brukt sammen med yoga. Vibrasjonene fra gongen kan i seg selv føre deg inn i dyp avspenning. Vibrasjonene påvirker deg dypt, og man kan oppleve å komme i en meditativ tilstand. I den tilstanden, mellom søvn og våkenhet, vekkes en selvhelbredende prosess. Du kan kanskje føle at du befinner deg på et sted uten tid og rom, hvor du kan føle deg som en del av universet og samtidig komme dypt inn i deg selv. De magiske lydene fra gongen kan hjelpe deg til både å gi slipp på unødvendige spenninger og til å finne indre ro. Mellom gong-innslagene vil du også oppleve fascinerende toner fra forskjellige syngeboller, transparente vibrasjoner fra sansula, "oppløftende" klang fra koshi-klokker, beroligende lyder fra rainstick, magiske lyder fra metall-trommer og andre akustiske instrumenter.

Etter avspenningen serverer vi krydret mat som passer for denne årstiden.
Det trengs ingen forkunnskaper - velkommen som du er og opplev!

Du blir ledet av:
Vibeke Klev - akupunktør, sykepleier, feng shui konsulent, kinesisk astrologi - se hennes hjemmeside vibekeklev.no 
Maria Andersen, gongterapeut og gongyogalærer, restorative yoga, mediyoga og yinyoga lærer. Maria utdannet av Mehtab Benton - en av de eldste og mest erfarne gongspillere.

Lurer du på noe?
Spørsmål kan stilles til Maria på : [email protected]

Ved å kjøpe billett godtar du våre betingelser og personvernerklaring.
Du finner flere våre kurs og eventer her: www.medisinsk-yoga-oslo.no
loading...